Tilberedning af tørre risnudler

Ingredienser:

  • 1 pakke tørre risnudler 400 – 500g.
  • 3 l vand.
  • 3 spsk. hvid eddike.

Fremgangsmåde:

  1. Kog vand i en stor gryde sammen med eddike.
  2. Når vandet er kogt, kom tørre risnudler i. Husk at vende nudler en gang i mellem så det ikke klistrer sammen.
  3. Lad risnudler kog i 6 – 6.30 min.
  4. Når vandet er kogt igen, skrue ned for varm til medium (7/10).
  5. Sluk for varmt og lad risnudler stå og hvile i 7 min.
  6. Hæld risnudler ud i en store si og skyl godt med varmt vand.
  7. Lad risnudler stå i ca. 1 time til vandet er sivet ud.

Risnudler er nu klar til servering.  

Hvis risnudler er klistret sammen så dyp hænder i vand og prøv forsigtigt at løsne risnudler og hvis dette ikke kan lade sig gøre, så skyl risnudler med lunkent vand.

Risnudler kan opbevares i køleskab.

Når risnudler skal bruges så varm den i ca. 2 min i mikroovn. 

Hvis I ikke har adgang til mikroovn så læg risnudler i en skål og hæld kogende vand i. Lad den ligge i ca. 1 min derefter hæld risnudler i en si og lad vandet siver ud.