Hoisin sauce (Tương chấm gỏi cuốn)

Ingredienser:

  • 1 kg hoisin
  • 1/2l Sunjoy orange juice
  • 2 spsk klisterrismel
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk stødt peber

Sådan laver du saucen:

  1. Kom klisterrismel og juice i en tykbundet gryde, tænd for varmen og rørt til mel er opløst. Fortsæt med at røre en gang imellem indtil blandingen bliver tyk.
  2. Kom hoisin i blandingen og bland det godt sammen til det bliver ensfarvet.
  3. Tilsæt bagefter sukker og peber og rør godt sammen.
  4. Kog saucen op i svag varme. Når saucen begynder at boble op, er den færdig.
  5. Sluk komfuret og køl saucen ned. Kom saucen i beholder og opbevar den i køleskab.

Når der skal serveres, drys en smule knust jordnødder oven på saucen.