Tilberedning af tørre risnudler

Ingredienser:

  • 1 pakke tørre risnudler 400 – 500g.
  • 3 l vand.
  • 3 spsk. hvid eddike.

Fremgangsmåde:

  1. Kog vand i en stor gryde sammen med eddike.
  2. Når vandet er kogt, kom tørre risnudler i. Husk at vende nudler en gang imellem så det løsner sig fra hinanden.
  3. Lad risnudler kog i 6 – 6.30 min.
  4. Når vandet er kogt igen, skrue ned for varm til medium (7/10).
  5. Sluk for varmt og lad risnudler stå og hvile i 7 min.
  6. Hæld risnudler ud i en store si og skyl godt med varmt vand.
  7. Lad risnudler stå i ca. 1 time til vandet er sivet ud.

Risnudler er nu klar til servering.  

Hvis risnudler er klistret sammen så dyp hænder i vand og prøv forsigtigt at løsne risnudler og hvis dette ikke kan lade sig gøre, så skyl risnudler med lunkent vand.

Risnudler kan opbevares i køleskab.

Når risnudler skal bruges så varm den i ca. 2 min i mikroovn. 

Hvis I ikke har adgang til mikroovn så læg risnudler i en skål og hæld kogende vand i. Lad den ligge i ca. 1 min derefter hæld risnudler i en si og lad vandet siver ud.