Marinade til saté kylling:
Ingredienser:
- 1 kg kyllingebryst skære i tynde skiver ca. 2 – 3mm.
- 2 tsk. finthakket hvidløg
- 3 spsk. fiskesauce
- 1 tsk. fint salt
- 1 tsk. stødpeber
- 1 tsk. stødingefær
- 2 spsk. sukker
- 3 spsk. sesamolie
- 2 spsk. saté paste (kan købes i asiatiske butikker og mange supermarkeder).
- forårsløg skæres i strimler (ca. 4cm lang) til når vi skal stege kylling.
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør godt til det er opløst.
- Hæld blanding i kylling og bland godt sammen
- lad blandingen ligger i køleskab i mindst 3 timer.
Marinaden kan opbevar i køleskab over 14 dage.
Stegning af kylling:
- Kom rapsolie på varm pande. Vent til olie er godt varmt
- Kom kylling i og stege til begge sider er gylden. (kom ikke for mange stykker ad gang)
- Kom derefter forårsløg i og vend hurtig med kød
Kommentar