Saté Kylling (Gà Saté)

Marinade til saté kylling:

Ingredienser:

  • 1 kg kyllingebryst skære i tynde skiver ca. 2 – 3mm.
  • 2 tsk. finthakket hvidløg
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. fint salt
  • 1 tsk. stødpeber
  • 1 tsk. stødingefær
  • 2 spsk. sukker
  • 3 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. saté paste (kan købes i asiatiske butikker og mange supermarkeder).
  • forårsløg skæres i strimler (ca. 4cm lang) til når vi skal stege kylling.
  1. Kom alle ingredienserne i en skål og rør godt til det er opløst.
  2. Hæld blanding i kylling og bland godt sammen
  3. lad blandingen ligger i køleskab i mindst 3 timer.

Marinaden kan opbevar i køleskab over 14 dage.

Stegning af kylling:

  1. Kom rapsolie på varm pande. Vent til olie er godt varmt
  2. Kom kylling i og stege til begge sider er gylden. (kom ikke for mange stykker ad gang)
  3. Kom derefter forårsløg i og vend hurtig med kød
Serveres saté kylling med ris og salat.